Winkelactie voor voedselbank groot succes

Ook dit jaar hebben leerlingen van RSG Tromp Meesters en CSG Eekeringe hun maatschappelijke stage besteed aan het inzamelen van boodschappen voor de voedselbank. Onder begeleiding van leden van Lionsclub Steenwijk waren zij aanwezig in 10 supermarkten in de gemeente Steenwijkerland, om hier het winkelend publiek te vragen om een donatie in de vorm van extra boodschappen voor de voedselbank.

Deelnemende supermarkten waren Albert Heijn Prinsen Hoven Steenwijk, Albert Heijn Teun van Etten Steenwijk, Coop Steenwijk, Coop Kerssies Vollenhove, Coop Hobma Sint Jansklooster, Coop Koetsier Oldemarkt, Attent Hof Tuk, Coop Veenstra Blokzijl, Spar Gelderingen Steenwijkerwold en Plus Ter Schure Giethoorn.

Voedselbank Steenwijkerland heeft hiermee 252 kratten vol levensmiddelen mogen ontvangen. Enkele ontvangen gelddonaties werden door de leerlingen direct omgezet in boodschappen. Lionsclub Steenwijk, de leerlingen van de scholengemeenschappen en de vrijwilligers van de voedselbank bedanken het winkelend publiek voor alle ruimhartige donaties.